Gipsverbandmeesters

Op de gipskamer worden patienten behandeld die afwijkingen, ziekten of letsels hebben aan het 'steun- en bewegingsapparaat'. Dit kan te maken hebben met botten, spieren, pezen en gewrichten.

Gipsverbandmeester:
Op de gipskamer werken gipsverbandmeesters.Zij werken samen met verschillende specialisten: chirurg, orthopeed, plastisch chirurg en de revalidatiearts. Ook werken ze samen met de wondverpleegkundige. De gipsverbandmeester zorgt samen met de specialist voor een behandelplan.

De gipsverbandmeester maakt tijdens de behandeling gebruik van verschillende behandeltechnieken. Hieronder valt het aanleggen van een gipsverband, maar de gipsverbandmeester kan bijvoorbeeld ook een enkel tapen bij enkelbandletsel of een korset aanmeten bij aandoeningen aan de wervelkolom.

De gipsverbandmeester voert zelfstandig tussentijdse controles, en gipswissels uit.

Assistente gipskamer:
In samenwerking met de gipsverbandmeester assisteert de assistente bij het gipsen, verwijdert zij uw gips of uw hechtingen. De assistente maakt een afspraak voor u, indien er nog een herhaalbezoek nodig is.


Wanneer u vragen of gipsklachten heeft, kunt u contact opnemen met de gipskamer.

Telefoonnummer:
0187-607296
Telefonische bereikbaarheid gipskamer: 
Dinsdag en donderdag van 8.30 tot 16.00 uur

Wanneer u vragen of gipsklachten heeft buitenom deze dagen, kunt u contact opnemen met de polikliniek Chirurgie, 0187-607100