Wond-verpleegkundigen

Het hebben van een wond kan zeer ingrijpend zijn. Naast pijn, kan een wond voor ander ongemak zorgen. Dit kan lekkage van wondvocht zijn, geur, maar ook geestelijk lijden. Soms leidt het tot belemmeringen in uw sociale leven.

De wondverpleegkundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in de zorg en begeleiding van mensen met een wond. De mogelijkheden om wonden te behandelen en te verbinden met verbandmaterialen zijn de laatste jaren snel verbeterd. De wondverpleegkundigen hebben kennis van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied, zij kunnen dus de meest optimale behandeling voor uw wond inzetten.

Uw behandelend specialist of huisarts kan een wondverpleegkundige in consult vragen, zowel in het ziekenhuis als op de polikliniek. De wondverpleegkundige regelt dan de wondzorg en evt. behandeling van het oedeem (vocht) d.m.v. compressie (zwachtelen/steunkousen) onder supervisie van de chirurg

Na het beoordelen van de wond wordt evt. verder onderzoek afgesproken zoals bijv. een wondkweek röntgenfoto of vaatonderzoek, u krijgt advies over leefregels en voeding. Verbandmaterialen worden voor u besteld en thuis bezorgd. Als u thuiszorg heeft krijgt u een wondoverdracht mee.

Verbandmaterialen bestellen

Telefoonnummer:
0187-607483
Fax:
0187-607113
Mail:
wondcoloncare.vpl@vanweelbethesda.nl 
Telefonische bereikbaarheid:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.
Bij afwezigheid: 0187-607100

Voor meer informatie over wondzorg --> Wondexpertisecentrum