Afspraak maken?

Bel voor een afspraak of meer informatie met de polikliniek Chirurgie. (0187) 60 71 00

Poliklinische ingrepen

U wordt door uw huisarts of specialist verwezen voor een poliklinische ingreep. Er zijn verschillende ingrepen die op de polikliniek verricht worden, onder lokale verdoving. Ingrepen die uitgevoerd worden zijn bijvoorbeeld: het verwijderen van een moedervlek, operatie carpale tunnel syndroom, sterilisatie, etc.

Hoe de ingreep precies bij u zal worden uitgevoerd is afhankelijk van wat er bij u gedaan moet worden. De arts zal u dit voor of tijdens de ingreep vertellen. U krijgt de gelegendheid om vragen te stellen.

De plaatselijke verdoving wordt gegeven met behulp van één of meerdere verdovingsprikken rond het te behandelen gebied. Deze verdoving kan zo'n 2 uren aanhouden.

Voorbereiding op een poliklinische ingreep:

  • U hoeft niet nuchter te zijn voor een poliklinische ingreep.
  • Het is van belang dat het gebied of lichaamsdeel waar de ingreep moet plaatsvinden schoon is.
  • Graag van te voren sieraden afnemen van het te opereren gebied.
  • Bij een aantal ingrepen is het raadzaam u te laten begeleiden naar huis.
  • Eventuele medicijnen kunt u gewoon innemen, behalve bloedverdunnende medicijnen zoals Sintrom(mitis) en Marcoumar. In overleg met de specialist of huisarts die deze medicijnen voorgeschreven heeft, dient u deze medicijnen drie tot vijf dagen voorafgaand aan de operatie te staken. Ook dient u van te voren contact op te nemen met de Trombosedienst over het tijdelijk staken van deze medicatie. Neem voordat u stopt met de bloedverdunning, contact op met de assistente voor overleg.
  • Indien u allergien heeft (bijv. voor pleisters of jodium) dient u dit te melden bij de assistente bij het maken van de afspraak of vooraf aan de ingreep.

Na de ingreep:
Een wond wordt na de ingreep meestal gehecht. De hechtingen worden na de wongenezing verwijderd. De hechtingen kunnen door de huisarts/assistente verwijderd worden, tenzij u een afspraak voor poliklinische controle meekrijgt. Er wordt ook wel gebruik gemaakt van oplosbare hechtingen. Deze hoeven niet verwijderd te worden.

Vragen:

Voor vragen over of na een behandeling kunt u telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 0187-607100, op werkdagen van 8.30 uur - 16.30 uur. Buiten kantooruren kunt u bij spoed of dringende vragen contact opnemen met de spoedeisende hulp via telefoonnummer 0187-607290.

De ingreep vindt plaats op de poliklinische operatieafdeling van Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis te Dirksland (poli 29), de polikliniek Het Nieuwe Weergors te Hellevoetsluis (poli 8) of het Medisch Centrum Brielle (MCB).


Folders die u kunt bekijken:
Carpale tunnelsyndroom
Ganglion
Haperende vinger
Ingegroeide teennagel
Slijmbeursontsteking

Sterilisatie man
Zweetklierontsteking